Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

13 okt ‘22

GlasDraad Zeeuws-Vlaanderen gaat starten met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Zeeuws-Vlaanderen!

GlasDraad Zeeuws-Vlaanderen heeft haar campagne afgerond en start met de aanleg van een glasvezelnetwerk voor het buitengebied en de kleine dorpen in Zeeuws-Vlaanderen. Ondanks dat het beoogde percentage niet is gehaald, houdt GlasDraad vast aan haar belofte om een glasvezelnetwerk aan te leggen in Zeeuws-Vlaanderen. Er is in veel gebieden enthousiasme en een grote behoefte aan een snelle glasvezelverbinding waar meerdere providers hun diensten over leveren. Duidelijk is ook dat er diverse dorpen en steden zijn waar die behoefte veel minder aanwezig is.

Het netwerk zal worden uitgerold door heel Zeeuws-Vlaanderen, met uitzondering van de kernen Sluis, Sluiskil, Cadzand-Bad en Heikant en enkele bijzondere aansluitingen in het buitengebied. GlasDraad informeert de ingeschreven adressen in de genoemde 4 kernen en de “bijzondere” adressen in het buitengebied separaat over dit besluit en zal tijdens de aanleg zoeken naar een oplossing voor deze bijzondere adressen.

Het aanmeldpercentage bedraagt 33% en zonder de genoemde 4 kernen heeft 38% van de inwoners zich voor het glasvezelnetwerk aangemeld. Hiermee heeft GlasDraad de 40% net niet gehaald, maar kan zij onder deze voorwaarden wel starten met de aanleg.

Onze Planning

Oktober – December 2022Contracteren aannemers. Detail engineering, bestellen materialen en verkrijgen vergunningen.
Januari 2023Start aanleg.
Zomer 2023Aansluiten en leveren diensten aan de eerste woningen.
Zomer 2024Realisatie totale netwerk GlasDraad Zeeuws-Vlaanderen.

Informatie/aanmelden

Gedurende de voorbereidingen is aanmelden in de kernen nog mogelijk. Voor het buitengebied geldt dat u een aanvraag kunt indienen, waarbij GlasDraad beoordeelt of deze nog mee kan tegen de oude voorwaarden. Voor meer informatie kunt u GlasDraad altijd bereiken op 0115 – 51 00 00 of mailen naar zeeuwsvlaanderen@glasdraad.nl.

GlasDraad Zeeuws-Vlaanderen