Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Aanbod glasvezel voor Zeeuws-Vlaanderen.

U kunt zich inschrijven tot en met 1 oktober 2022.

Wij gaan een compleet nieuw glasvezelnetwerk aanleggen! Van de verafgelegen boerderijen, de woningen in de dorpen, de plaatselijke strandtent en de ondernemingen aan de grens met België, voor ons doet iedereen mee. Wij vinden namelijk dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om klaar te zijn voor de digitale ontwikkelingen van nu en die van de toekomst. Het aanleggen van een glasvezelnetwerk voor de dorpen en het buitengebied is een enorme investering. Wij vragen daarom een bijdrage voor het realiseren van deze aansluiting. Dit is de zogenaamde vastrechtvergoeding.

We hanteren twee tarieven, één voor de dorpen en één voor het buitengebied. De dorpen met coax-aansluiting en het buitengebied zonder coax-aansluiting verschillen enorm van elkaar als het gaat om de aanleg van glasvezel. In het buitengebied geldt een hoger tarief vanwege de grotere graafafstanden tussen de woningen. De aanleg gaat door als er tot en met 1 oktober 5% extra aanmeldingen gedaan worden. Bekijk hier onder uw aanbod.

Adressen met een coax-aansluiting na verlenging (dorpen)


U betaalt een eenmalige vastrechtvergoeding van € 200,-. Daarnaast neemt u een abonnement bij één van de serviceproviders

De vastrechtvergoeding hoeft pas te worden voldaan zodra uw woning is aangesloten op ons glasvezelnetwerk.

Adressen zonder coax-aansluiting na verlenging (buitengebied)

Voor adressen in het buitengebied (zonder coax- aansluiting) zijn de aansluitkosten hoog. Nu het beoogd aantal aanmeldingen van 40% niet gehaald is worden de kosten niet meer gedekt en gaan de gemiddelde kosten omhoog. Daardoor kunnen wij niet starten met de aanleg. Aanmelden kan zeker nog, maar er wordt dan wel gekeken naar de daadwerkelijke kosten voor uw adres. Het streven is om zoveel mogelijk adressen voor de € 2.300,- mee te nemen.

In 1x of in delen betalen. U bepaalt

Wij bieden u verschillende mogelijkheden om de vastrechtvergoeding te voldoen.

Variant A, afkoop: U betaalt eenmalig € 2300,-.

Variant B, maandelijkse variant: U betaald eenmalig een bedrag van € 100,- en daarna maandelijks een bijdrage van € 20,-*. Het maandbedrag kunt u na 15 jaar afkopen voor eenmalig € 15,-.
Het maandbedrag kunt u na 15 jaar afkopen voor eenmalig € 15,-.

Variant C, afkoop in 2 jaartermijnen: U koopt de vastrechtvergoeding in 2 jaartermijnen af, waarbij u tweemaal een bedrag betaalt van € 1200,-.

Alle hierboven genoemde bedragen zijn incl. btw.
* Er vindt indexatie plaats op de maandelijkse termijnbedragen

Zo regelt u het:

Inschrijven

U schrijft zich in bij Glasdraad Zeeuws-Vlaanderen voor een glasvezelaansluiting.

Serviceprovider kiezen

Tijdens de aanlegperiode sluit u een (1 jarig) abonnement af bij één van de serviceproviders.

Maakt uw huidige serviceprovider al deel uit van ons aanbod? Dan kunt u hier normaal gesproken bij blijven.

Niet aangemeld maar alsnog geïnteresseerd?

Inschrijven na de campagne is mogelijk, maar dan wordt het duurder. U betaalt dan aansluitkosten op basis van een persoonlijke offerte. De campagne loopt tot en met 1 oktober 2022

Hieronder ziet u wat dit voor u inhoudt.

Voor de dorpen (met een coax-aansluiting)
Voor de dorpen geldt momenteel het aanbod van € 200,-. Na de campagne
betaalt u dan de daadwerkelijke aansluitkosten op basis van een persoonlijke
offerte. Dit kost minimaal € 800,-.

Voor het buitengebied(zonder coax-aansluiting)
Voor het buitengebied geldt momenteel het aanbod van € 2300,-. Na de campagne
betaalt u dan de daadwerkelijke aansluitkosten op basis van een persoonlijke
offerte. Houdt u rekening met minimaal € 3000,-.

Wel ingeschreven maar nog geen serviceprovider?

U kunt zich gedurende de hele aanlegperiode aanmelden bij één van onze serviceproviders. Wij adviseren u alle mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken.

Heeft u na het voorjaar van 2024 nog geen abonnement bij een van de serviceproviders afgesloten, dan betaalt u eenmalig € 250,- extra aan serviceproviderkosten. Deze dienen ter compensatie voor het niet afnemen van een abonnement.

Gedurende de aanlegperiode houden wij u op de hoogte van de voortgang middels onze bouwbrieven. Wij zullen u via deze bouwbrieven ook op de hoogte stellen wanneer u een keuze kunt gaan maken voor een serviceprovider.

Persoonlijk advies nodig?

U bent van harte welkom in één van onze winkels. U kunt hier terecht voor meer informatie, voor al uw vragen en om in te schrijven. Daarnaast kunt u ook contact met ons opnemen via het telefoonnummer 0115 - 51 00 00 of per e-mail zeeuwsvlaanderen@glasdraad.nl. Het team van GlasDraad staat u graag te woord.

Kom naar onze resellers

Ultility
Markt 22, Oostburg
Open: Dinsdag t/m Zaterdag
0117-308311

Website Ultility

Kom naar onze resellers

Ritel Telecom & Accessoires
Stationsweg 14, Hulst
Open: Maandag t/m Zondag
Gesloten: Dinsdag
0114-767001

Website Ritel