Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Update werkzaamheden april

We willen u via dit nieuwsbericht op de hoogte brengen van de stand van zaken en ontwikkelingen met betrekking tot de aanleg van het glasvezelnetwerk. Daarnaast leggen wij ook uit wat bepaalde werkzaamheden of termen betekenen, omdat deze vaker terug zullen komen in de nieuwsberichten.

Ondertekening contract GlasDraad | Euronet | Voorinfra

Maandag 17 april 2023 was een feestelijke dag. Het contract met aannemer Euronet en Voorinfra werd ondertekend. Er kan nu volop gas worden gegeven voor de daadwerkelijke start van de aanleg.

afbeelding ondertekening contract gereed

Eerste schepmoment

Als we bij GlasDraad ergens een feestje van kunnen maken, dan doen we dat graag. Op donderdag 25 mei vindt een officieel eerste schepmoment plaats. Betrokken partijen, ambassadeurs en vertegenwoordigers van de diverse overheden zijn hiervoor uitgenodigd. Dit is altijd een bijzonder moment.

Schouwen

De aannemer is gestart met schouwen in Hoek en Philippine. De komende periode breidt de aannemer het werkgebied verder uit naar Zandstraat, Driewegen, Biervliet, Hoofdplaat, Slijkplaat, IJzendijke en Waterlandkerkje. Onze schouwers kunnen zich identificeren door middel van een pasje dat zij bij zich hebben. Een voorbeeld hiervan treft u hieronder aan:

pasje van iemand die komt schouwen, voorkantpasje van iemand die komt schouwen, achterkant

Heeft u vragen over het schouwen? Neem dan contact op via zeeuwsvlaanderen@glasdraad.nl

Privaat grondgebied

Ons tracé loopt met enige regelmaat over grond die in eigendom is van particulieren. Wij zullen daar waar dit van toepassing is in contact treden met de grondeigenaren om dit te bespreken.

Herinrichting werkzaamheden Vogelwaarde fase 1

Dankzij de behulpzaamheid van de gemeente Hulst kunnen we de overlast voor een deel van de bewoners van Vogelwaarde tot een minimum beperken. Daar waar de gemeente momenteel werkt aan de reconstructie van 'fase 1', zet onze aannemer alles op alles om, voordat de bestrating terug wordt geplaatst, de glasvezel mee te leggen. Het voordeel voor de omwonenden is dat de straat hierdoor maar één keer open gaat. De overige fasen zijn later in de tijd voorzien en zullen naar verwachting geen problemen geven met onze planning.

Planning

Wij hanteren onderstaande planning als richtlijn. Deze gebieden worden nog verder opgesplitst in deelgebieden. Zodra wij de planning per deelgebied hebben, wordt u daarvan op de hoogte gesteld.

plaatje planning gebied

Meer informatie

We zijn blij dat de werkzaamheden van start gaan. U ontvangt over 6-8 weken per e-mail een nieuwe update van ons.

Mochten er nog vragen zijn dan kunt u ons uiteraard bellen op 0115 - 51 00 00 of mailen naar zeeuwsvlaanderen@glasdraad.nl